Skandinaviens første Superliga LED anlæg

Skandinaviens første Superliga LED anlæg

FC Helsingør har fået et 1000 lux LED anlæg henover sommeren.

Senest opdateret: 2017-09-13 10:13:34
Da FC Helsingør endelig kvalificerede sig til Superligaen sidste sæson, stod deres hjemmebane over for en kæmpe renovering, hvis de skulle gøre sig nogle forhåbninger om at få dispensation til at spille deres første sæson i superligaen, på den hyggelige bane lige op til strandvejen i Helsingør.

En af de større investeringer og anlægsopgaver var etableringen af et 1000 lux lysanlæg, som er kravet hvis man ønsker at spille fodbold i danmarks bedste række.
FC Helsingør var egentlig sikker på at det ikke kunne lade sig gøre at etablere et fast anlæg inden for deres tids og økonomiske-ramme, og var derfor fast besluttet på at skulle leje mobilanlæg til alle deres hjemmekampe.
FC Helsingør indgik en aftale med Grøn Industri og Betterlight om at levere Danmarks første Superliga stadion med LED, hvilket faktisk skulle vise sig også at være Skandinaviens største LED anlæg.
Den 5 juli 2017 gik første spadestik i jorden, og målet var at være klar til første hjemmebane kamp den 24 juli 2017. Det vil sige at vi skulle etablere et Superliga Lysanlæg på små 20 dage, hvilket normalt tager op til 12 mdr.

Projektet bød på adskillige tekniske udfordringer undervejs, blandt andet det faktum at Helsingør stadion ligger på en gammel strandgrund, gjorde ikke opgaven lettere. På trods af dette lykkedes det os at rejse de sidste master 4 dage inden kampstart, så der stadig var tid til indstilling og test af anlægget. 

D. 24 juli stod anlægget bestående af 4 master + 88 lamper fra AAA-Lux klar til at levere 1000 lux, til FC Helsingørs første tv transmitterede hjemmebanekamp i superligaen.
Selvom første kamp blev tabt til OB med 2-1 så vil vi alligevel karakterisere projektet som en kæmpe succes, ikke kun for os men også for FC Helsingør, der nu kan bryste sig af at være den første danske superliga klub med en grøn profil.

Se nærmere om projektet i videoen her under.Vi anvender cookies til hjemmesidens funktioner og til at samle statistik som vi kan bruge til at forbedre hjemmesidens indhold. Du accepterer brugen af cookies ved at lukke boksen eller klikke videre. Accepter